• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
Link ERS

Link ERS

Expertise. Resultaat. Synergie.

  • Home.
  • Expertise.
    • Onze diensten
    • Onze werkwijze
  • Resultaat.
  • Synergie.
  • Samenwerken.
  • Contact.

Damaly Linkers, eigenaresse van Link ERS, ervaren projectmanager en initiatiefnemer is de gastvrouw van deze avond en verwelkomt je graag aan (de virtuele) tafel. Wil je meer weten? App haar via +599 796 0999

Ben jij klaar om kennis en inzichten te smullen? Op onderstaande data (onder voorbehoud) kun je, na aanmelding, (virtueel) aanschuiven:

Events

Load more events

De virtuele Aan Tafel sessie is gratis, we hanteren wel een maximum van 8 personen.

Wil je liever fysiek bij ons aan tafel schuiven? Dat kan! De kosten hiervoor zijn 15 USD per sessie. Dit is inclusief de hapjes en drankjes.

Aan Tafel | kennis en nieuwe inzichten smullen doen we zo!

Aaan tafelll!! Je hoort het al. Het is een kreet om mensen bij elkaar te roepen als er iets te smullen valt! Kennis en nieuwe inzichten smullen doen we zo!

Link ERS projectmanagement en advies reserveert sinds januari 2020, eens per maand een tafel voor gedreven professionals van Bonaire. Aan tafel krijgen zij de kans om samen te sparren over (hun) projecten en gaan we in gesprek over actualiteiten die de community raken, kraken of maken. Dit doen we omdat we weten dat delen veel oplevert; het stimuleert en inspireert om met een divers gezelschap vanuit verschillende invalshoeken naar projecten, of de omgeving waarin we leven, te kijken.

Zo gastvrij als we zijn, delen we tijdens deze sessies graag onze Expertise, voor een beter Resultaat. Je doet nieuwe kennis en inzichten op door met elkaar in dialoog te gaan; hiermee stimuleren we Synergie. Om ons “menu” lekker pittig te houden, nodigen wij regelmatig influencers uit met lokaal of internationaal track record, om onze gasten extra uit te dagen. Dat smaakt naar meer, voor de gretige gast die wil excelleren in zijn/ haar werk of project! 

Hoe werkt het?

Eén keer in de maand houden we een ‘aan tafel sessie’, voor gedreven professionals om te sparren over het opzetten en inrichten van projecten. Jij kunt zelf ook je project als casus inbrengen. Alle projecten met een sociaal maatschappelijke relevantie, waar innovatie en/ of kennisontwikkeling in voorkomen zijn welkom.

Wij helpen je (verder) op weg, delen onze kennis en ervaring en je krijgt antwoord op vragen als: Hoe kun je een project het beste organiseren? Hoe zorg je dat het impact heeft? Wie kun je het beste betrekken? Welke actualiteiten zijn relevant en hoe zorg je dat je waarde toevoegt? Kortom: na 2 uren aan onze (virtuele) tafel, ben je nieuwe inzichten rijker, heb je jouw netwerk verstevigd of verder uitgebreid en was het beregezellig. Om de kwaliteit van de dialoog hoog te houden, hanteren we een maximum van 12 personen aan onze tafel. Virtueel aanschuiven is gratis. Wil je liever écht bij ons aan tafel schuiven? Dat kan! Hiervoor vragen we een kleine bijdrage van 15 USD; dan zorgen wij voor lekkere hapjes en drankjes.

Voor wie?

Aan Tafel is er voor iedereen die waarde wil toevoegen aan het bestaan van zichzelf en een ander. Of je nou “jong of oud” bent, wat voor afkomst je hebt of geloof, het doet er niet toe! Als gedreven professional ben je door innerlijke drang geleid. Drang om te groeien en excelleren, ten goede van jezelf en je omgeving. De gedreven professional die wij graag aan tafel zien is respectvol, constructief, nieuwsgierig, discreet en positief ingesteld. Je wilt je laten inspireren, inspireert een ander of gaat voor beide. Aan jou de keus!

“Ik heb virtueel ‘Aan Tafel’ als zeer positief ervaren. Wat een eer om met zulke intelligente en enthousiaste geesten te brainstormen over projecten met een maatschappelijke impact. Het was een levendige discussie, die over-en-weer inspireerde en tot nieuwe inzichten leidde. Duidelijk leidde het tot concrete initiatieven om het probleem op tafel op innovatieve wijze aan te pakken. Ik krijg positieve energie van de ‘Aan Tafel’-sessies en dat werkt ook door in mijn eigen werk en dagelijks leven!’.
Joyce van der Mark

De onderwerpen | Terugblik

In het eerste jaar van ‘aan tafel’ hebben diverse thema’s de agenda gedomineerd. In januari zijn we gestart met de eerste ‘aan tafel’ sessie. Een groep van 8 professionals van Bonaire is tijdens deze sessie samengekomen. In een ontspannen en informele sfeer gingen we in dialoog  over projecten en initiatieven met een maatschappelijk belang.

Een beleidsmedewerker van Stinapa pitchte zijn project. De groep dacht vervolgens mee en droeg actief oplossingen aan voor zijn dilemma.

In februari hebben we het gehad over de kunuku life-style. Een deelnemer had een mooi idee en wilde dit met de groep delen. Hij vroeg zich ook af hoe wij de Bonairiaanse cultuur kunnen overbrengen aan toeristen, anders dan we gewend zijn. Een fantastisch thema om met elkaar over te sparren! In maart presenteerde Bob Janssen zijn Bonaire Daily Fresh project. Hij vertelde over aquaponics; over wat het is en wat ervoor nodig is. Het is zeker een must have voor Bonaire. In deze tijd is het produceren van groenten en fruit meer dan gewenst.

Vanaf april 2020 begonnen we steeds iets meer pit aan ons ‘menu’ toe te voegen. We nodigden een aantal influencers uit, met lokaal en internationaal track-record, om onze gasten uit te dagen.

Ons ‘menu’ was gevarieerd en onze gasten zijn flink op scherp gezet. Adnan Hassan, Prins Constantijn van Oranje-Nassau, Minchenu Maduro, Pitosh Heyden en Raymond Knops schoven achtereenvolgens bij ons aan tafel in de eerste 5 sessies. Het jaar 2020 sluiten we af met niemand minder dan, Nolly Oleana en Flora Wijnand, lokale influencers van Bonaire.

• De “low hanging fruits”. Ook in tijden van crisis liggen er kansen. Hoe kunnen we hiermee omgaan? En hoe zorgen we ervoor dat we zaken mogelijk maken, die onmogelijk lijken?
• Het effect van diversiteit en inclusie binnen projecten.
• Succes van projecten is klein beginnen, scherp slijpen en verder uitbreiden. Wacht niet op vertragende factoren uit je omgeving, just do it!
• Wereldwijd perspectief op de uitdagingen van een klein eiland.
• Mucha malamucha (stout kind), is het kind stout of gewoon een krachtig rebel met een visie en lef?
• Huiselijk geweld | Effectief omgaan met taboe
• Overheid obstakel of facilitator? Hoe kan innovatie helpen om het eiland vooruit te helpen? Wat voor baat heeft de overheid bij innovatie en diversificatie?

De twee laatste sessies wijden we aan de thema’s krachtig in dialoog en effectief en oplossingsgericht aan het woord. Vaak krijgen wij te horen dat men het eng vindt om in dialoog te gaan. Maar is in dialoog gaan zo eng?

Kom en ontdek de antwoorden op de volgende vragen: Hoe kan je krachtig, respectvol en effectief in dialoog gaan? Hoe kan jij je hierop voorbereiden? Wat laat je over aan het moment? Is je opmerking gebaseerd op aanname of feiten?

Zorg dat je erbij bent en meld je aan!

Nuttige ezelsbruggetjes en tips voor een krachtige dialoog.

Neem ANNA mee: Altijd Navragen, Nooit Aannemen
Vanuit je eigen gezichtspunt lijken dingen soms zo logisch. Ga er niet zomaar vanuit dat de ander jou wel snapt of dat jij zomaar snapt wat een ander bedoelt. Navragen, niet aannemen.

Wees een OEN: Open, Eerlijk, Nieuwsgierig
Oordeel niet te snel, vraag je af wat de ander bedoelt en wees oprecht belangstellend en onderzoekend.

Gebruik LSD: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen
Luister om te begrijpen, niet om direct antwoord te kunnen geven. Vat samen wat je gehoord denkt te hebben en vraag door op wat je niet helemaal hebt begrepen.

Smeer NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander
Je denkt te weten wat een ander bedoelt, en vult alvast aan. Of je hangt er een betekenis aan, zonder na te vragen. Niet doen. Laat de ander praten en vraag door als je niet zeker weet of je het helemaal begrijpt.

DIK voor elkaar: Denk in Kwaliteiten
Blijf de ander zien als mens met positieve intenties. Niemand komt zijn bed uit om een rotdag te hebben. Zelfs in een lastig gesprek kun je zoeken naar de positieve intentie. Iemand die zich verzet tegen verandering, is misschien ook degene die zorgt voor de stabiliteit. Als je je daarvan bewust blijft, blijf je een stuk makkelijker openstaan voor de ander.

Veel van deze ezelsbruggetjes draaien om het bewustzijn van je eigen wereldbeeld, je eigen waarden, je eigen gedrag. Hoe meer je je daar bewust van bent, hoe krachtiger je verbindt met anderen.

“Ik heb nieuwe mensen leren kennen die verschillende invalshoeken hebben. Dit leidt tot een goede en interessante dialoog’.
Francis Figaroa

“Ik zou zeker opnieuw mee willen doen. Het is leuk en verrijkend om met anderen over actuele topics te praten’.
Danielle Vollmuller

Maak impact en start je project samen met Link ERS.

Onze missie is om waarde toe te voegen aan de omgeving. Dit doen we door impact te maken in en met projecten, die een positief effect teweegbrengen en bijdragen aan die omgeving. Het liefst ook nog op de lange termijn.

Mail, bel of WhatsApp ons.

info@link-ers.com

+599 7960 999

facebook LinkedIn

© ERS Link BV · KvK 9735
website door zaca